09 september, 2011

Vakantie in eigen land!

Dit jaar gaan we op vakantie in eigen land! Met de campingkar trekken we naar Bredene, camping Minnepark.

Zaterdag 30 juli 2011:
We komen rond de middag aan; het is een uiterst mooie en propere camping. Zoiets hebben we nog nooit gezien. De tent opzetten duurt langer dan verwacht, maar we kunnen toch nog even richting strand fietsen. In Bredene-dorp komen we toevallig ook nog een Western-festival tegen. We moeten de eerste dag dus al niet zelf koken, want broodjes en braadworsten à volonté!



Zondag 31 juli 2011:
Een dagje strand. Het is erg leuk, want we kunnen vlak aan het water zitten zonder dat het erg druk wordt. Het enige minpuntje is dat Jolien, die in Heist al het plezier van de papieren bloemen heeft ontdekt, hier niet met "zaagjes" kan betalen, maar dat ze "torentjes" willen. Gelukkig zijn haar bloemen erg in trek, zodat ze snel een voorraadje verzamelt.

Maandag 1 augustus 2011:
Wegens het goede weer, wordt er een reuzeglijbaan met zwembad op de camping gezet (gisteren waren het nog gewone springkastelen). Jolien en Wannes gaan als eersten erop.
Vandaag komen de grootouders ook op bezoek. We Kubben eerst wat op de camping, eten aan de tent en wandelen dan samen naar het strand (Jolien en Wannes fietsen, want 3 km is een beetje ver voor hen). Het wordt erg warm. Het is dan ook drukker op het strand en de grootmoeders besluiten om een parasol te huren. 's Avonds eten we samen lekker en goedkoop in de camping van een nabijgelegen camping.



Dindag 2 augustus 2011:
Het wordt weer erg warm, dus gaan we naar het strand. We kunnen zelfs in zee en mama verbrandt natuurlijk...



Woensdag 3 augustus 2011:
We gaan op cache-zoektoch in Bredene. Jolien fietst zelf, maar Wannes zit nog achterop. We vinden er op 1 dag al 4! We hebben de smaak te pakken.




Donderdag 4 augustus 2011:

In de voormiddag spelen de kinderen op de camping. Ze vinden 2 Nederlandse vriendjes die helemaal hun evenbeeld zijn: Suzan is 6, een haantje-de-voorste en niet op haar mondje gevallen, haar broertje Jeroen is 4, wat stiller en zachtaardiger. Het klikt meteen!

In de namiddag regent het en proberen we de tijd te doden met een cache-zoektocht per auto (o.a. naar de vismijn van Oostende).




Vrijdag 5 augustus 2011:

Het weer is beter dan verwacht, dus gaan we naar het strand. We spreken af met de ouders van Suzan en Jeroen, zodat we een gezellig dagje hebben, wat kunnen Kubben en de kinderen samen kunnen genieten. Een succes!




Zaterdag 6 augustus 2011:

In de voormiddag spelen de kinderen buiten. Na de middag gaan we naar de braderij in Bredene, maar als het begint te regenen, gaan we maar terug naar de camping.




Zondag 7 augustus 2011:

Vandaag vertrekken Suzan en Jeroen terug naar huis. Jolien en Wannes hebben nog heel de morgen met hen gespeeld en het afscheid valt toch zwaar. Maar... niets aan te doen... Wannes is lange tijd erg verdrietig, maar Jolien doet haar best om snel nieuwe vriendinnen te zoeken.

In de namiddag gaan we naar de spuikom van Oostende om een hele reeks caches te zoeken. Onze teller gaat serieus naar boven!




Maandag 8 augustus 2011:

Regen vandaag! Omdat Jolien al maanden zeurt om nog eens naar Technopolis te gaan, bezoeken we Earth Explorer in Oostende. Leuk, maar redelijk druk. Veel mensen hadden hetzelfde idee als wij...

Dinsdag 9 augustus 2011:

Weer regen vanmorgen! Omdat een hele dag in de tent niet zo geweldig leuk is, gaan we vandaag een dagje naar Center Parcs in De Haan. De kinderen vinden de glijbanen super! Het wordt uiteindelijk toch nog mooi weer, zodat we ook het buitenbad veel opzoeken en later op de camping nog buiten kunnen. Christof gaat nog maar eens op cache-tocht.



Woensdag 10 augustus 2011:

Het is mooi weer en dus wagen we het om met de fiets naar De Haan te rijden. De eerste cache die we er willen doen, proberen we te voet. De tweede doen we met de go-cart, heel speciaal is dat (zolang de trapper er niet afvalt...)! Jammer genoeg kunnen we beide schatten niet vinden. We gaan nog even op het strand zitten, maar er is wel erg veel wind. 's Avonds gaan we op restaurant, we hebben immers wat te vieren. Het is heel gezellig en de kinderen zijn superflink. De terugweg gaat al iets moeizamer: we zijn moe en er is een stevige tegenwind.





Donderdag 11 augustus 2011:

Jolien mag vandaag naar een verjaardagsfeestje op de camping. Zij is een hele middag weg om pannenkoeken te eten, met waterballonnen te spelen, te go-carten, etc.

Om Wannes toch ook een extraatje te gunnen, gaat papa met hem op schattenjacht en gaan ze ook een pannenkoek eten. Gezellig mannen-onder-elkaar.

Mama kan ondertussen rustig een boek lezen. Een leuke dag voor iedereen dus!





En Wannes kan ondertussen ook vlot alleen fietsen!!



Vrijdag 12 augustus 2011:

We gaan een dagje richting Oostende: we beginnen bij Fort Napoleon. We zijn daar al eens geweest voor een cache, maar nu gaan we het museum bezoeken. Het is echt erg leuk. De kinderen krijgen ook een audio-rondleiding mee, helemaal op hun maat. Geen gezeur of gehang, ze zijn zelfs erg teleurgesteld als het afgelopen is.

Nadien fietsen we ook nog naar het veerpontje om de stad in te kunnen gaan. (Bedankt voor de tip, tante Marleen!) Het is druk, maar een hele belevenis voor Jolien en Wannes.

Een erg leuke laatste dag!




Zaterdag 13 augustus 2011:

's Morgens begint het te regenen, net als we willen beginnen met de tent inpakken, hoewel de regen pas voor morgen voorspeld was. We wachten tot het ergste voorbij is, maar de tent is toch nog klammig als we ze opvouwen. Die moet thuis dus nog even drogen. Gelukkig weet Ingrid wel een plekje! ;-)

Geen opmerkingen: